CAMERATA vinder London kor-konkurrence

London1

Vi er glade og stolte over at kunne fortælle jer alle, at vi har vundet London International A Cappella Choral Competition 2017.

Årets featured composer var estiske Arvo Pärt, en gigant blandt kor-komponister, som selv var tilstede under konkurrenceugen, og som overrakte præmien ved finalen. Det gjorde oplevelsen ekstra stor for CAMERATA og vores dirigent Jakob Hultberg, at vi fik chancen for at lade Pärt høre vores fortolkning af hans musik. Det gav bestemt også lidt ekstra nerver, inden vi gik på, men det gjorde også oplevelsen helt utrolig intens.

CAMERATA sang ud over Pärt tre andre stykker i finalen. Vi åbnede finaleprogrammet med dynamiske ekstremer i Purcell/Sandströms ”Hear my Prayer oh Lord”, efterfulgt af Mogens Pedersøns oversete renæssance-perle “Gloria” fra “Missa Quinque vocum ex Partum Spirituale” og Pärts magiske klange og stilheder i”The Woman with the Alabaster Box”, før vi rundede af med en champagneboblende fortolkning af Ola Gjeilos “Unicornis Captivatur”.

Skulle du have lyst til at høre vores fortolkninger af blandt andre Pärt, så synger vi efter sommerferien store dele af konkurrenceprogrammet på en række ”Open secret”-koncerter – meditationskoncerter med musik af de største komponister inden for musikstilen Holy Minimalism: John Tavener, Henrýk Gorecki og selvfølgelig Arvo Pärt. Det er i Søllerød Kirke d. 24. August og i Solrød Strandkirke d. 8. oktober.

CAMERATAs deltagelse i London International A Cappella Choral Competion har været mulig på grund af den generøse støtte fra Oticon Fonden, Augustinus Fonden, Kapelmesterforeningen, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond. Koret takker for støtten.

Hvis du er nysgerrig kan du læse mere om finale på Planet Hugill og Classical Music.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *