KORET

Foto: Mathias Bojesen 2010

Foto: Mathias Bojesen 2010

Kammerkoret CAMERATAs klare nordiske klang, tekniske overskud og smittende glæde ved musikken har skabt betagende musikalske oplevelser i over 50 år.

CAMERATA er et af Danmarks bedste kor og har et højt aktivitetsniveau. Repertoiret spænder vidt og kommer ud i alle kroge af den klassiske a cappella kormusik. Koret er bl.a. kendt for sine fornyelser af den danske korlyrik og fortolkninger af moderne nordiske komponister. Koret opfører også jævnligt store oratorieværker. Især Händels Messias er en københavnerfavorit. Desuden medvirker CAMERATA ofte ved koncerter med Copenhagen Phil., Den Kongelige Danske Opera og Danmarks Radio.

Siden sin fødsel i 1965 har Kammerkoret CAMERATA virket for et aktivt og mangfoldigt musikliv i Danmark. Gennem løbende samarbejder med både etablerede og debuterende komponister, solister og musikere arbejder koret for at bevare de stærke bånd mellem amatørlivet og det professionelle musikmiljø i København.

CAMERATAs særlige klang er højt rost og har gennem årene vundet koret en række priser. I september 2006 modtog CAMERATA Den Europæiske korpris, og i 2010 vandt koret en delt 1. plads ved Aarhus International Choir Competition. CAMERATA kan ofte høres på de danske radiokanaler. Gennem årene har koret indspillet talrige cd’er, hvoraf flere i dag kan høres på musik-streaming tjenesten Spotify. I 1999 vandt CAMERATAs indspilning af Händels Messias en Dansk Grammy for bedste klassiske udgivelse.