18. december, 2017 – Messias, Holmens Kirke

camerata.dk

Messias2017facebook_clean
 
Traditionen tro fylder CAMERATA kor og orkester op til jul med Holmens Kirke med tonerne fra Händels fantastiske Messias. I år falder de tre koncerter d. 17. 18. g 21. December. Billetter kan købes på Ticketmaster.dk og Politiken PLUS.

Det er fjerde år CAMERATAs dirigent Jakob Hultberg står i spidsen for Messias. Jakob Hultberg fortæller:

“Det er fantastisk at arbejde med dette enestående værk sammen med CAMERATA, et kor som, med en superb lethed i artikulationen og krystalklar klang, i mine øje er perfekt til denne type musik. Og det er et kæmpe privilegie, at arbejde med nogen af Københavns bedste musikere i orkestret.

Jeg arbejder stadig benhårdt på den fortolkning af Messias, som jeg fandt, da jeg så på værket for første gang for fire år siden. Jeg søger det fysiske, dynamiske og dramatiske, der skaber liv i hver tone af Händels rige musik. Vores Messias taler lige så meget til kroppen som til ørerne og sjælen.”

Årets solister er et stjernehold af smukke stemmer. Koloratursopran Lina Johnson har en tindrende, fleksibel og smuk stemme, som kunne opleves ved Messias med Camerata i 2015, hvor hun trådte til som afløser med kort varsel. I år glæder vi os til at have hende med ’på plakaten’ til alle tre koncerter.

Kontratenor Daniel Carlssoner en fornem sanger indenfor sit særlige stemmefag, hvilket hans internationale karriere med tilknytning til operascener og ensembler også vidner om. Han sang med succes Messias med Camerata i 2015 og nu får vi endnu en gang altpartiet med hans lyse herrestemme.

Den svenske tenor Leif Aruhn-Solénhar markeret sig stærkt både som operasanger og koncertsanger, og er en anerkendt fortolker af barokmusik både i sit hjemland, og internationalt. Han var en overbevisende evangelist, da Camerata i 2015 opførte Bachs Matthæuspassion, så man kan med god ret se frem til at høre ham i Messias.

Den unge norske baryton Leif Jone Ølberg har allerede nydt betragtelig succes i roller på Det Kongelige Teater og 2015 vandt han sangkonkurrencen Operaens Venner. Vi ser frem til at kunne præsentere Leif for Cameratas publikum i år.

Koncert d. 17., 18. og 21. December, kl. 19.30 i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K.

Siddepladser er unummererede. Dørene åbnes kl.18:30, kom i god tid.

Billetter: Ticketmaster.dk og Politiken PLUS. Hold øje med CAMERATAs facebookside for information om eventuelle restbilletter, som sælges i døren fra kl. 18:30.