AFLYST: 22. december, 2020, kl. 20.00, Holmens kirke – Stjerneskud fra Händels Messias

camerata.dk

På grund af Coronasituationen må vi desværre aflyse koncerten. Har du købt billet til koncerten, vil du få besked fra TicketMaster og få refunderet din billet.

Händels Messias med CAMERATA kor og orkester er tilbage d. 19., 21., og 22., december 2021.

CAMERATAs traditionsrige Messias opføres i år i særlig Coronatilpasset udgave: Stjerneskud fra Händels Messias d. 21 og 22. december kl. 16.00 og 20.00 i Holmens Kirken. Billetter kan købes på ticketmaster.dk.
I disse mærkelige tider har selv CAMERATA’s snart 30-årige juletradition for en komplet opførelse af Händels Messias været truet på livet. Men i et år hvor alt for meget ikke kan blive som det plejer, vil vi gøre vores for at bidrage til julestemningen i København, og Messias er for mange en fast hjørnesten blandt højtidstraditionerne. Derfor har vi sammen med Holmens Kirke fundet den bedste og sikreste form til koncerterne, så de alligevel kan gennemføres. Vi opfører værket i uddrag, kor og orkester er blevet lidt mindre, og koncerterne er uden pause. Publikumsantallet er naturligvis også reduceret, men til gengæld holder vi i år fire koncerter i stedet for tre, for at så mange som muligt alligevel får chancen for at mærke, at det bliver jul.
For fans af Händels Messias, som os i CAMERATA, er det selvfølgelig næsten en umulighed at skulle udvælge, hvilke satser der skal med i vores Stjerneskud. Vi håber, at I vil tage godt imod dette års Messias, selv om ikke alt er som det plejer. Koncerten varer ca. halvanden time og er uden pause. Vi garanterer naturligvis for, at vi sammen med Holmens Kirke sikrer, at koncerterne afvikles trygt og i henhold til myndighedernes anbefalinger og krav. Hold øje med Facebook eller her på siden for praktisk information.
Årets fire solister er et fantastisk line-up af danske stemmer – Der både består af etablerede navne og unge talenter.
Sopransolisten Christine Nonbo Andersen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Margrete Enevold. Som solist spænder hun over et bredt repertoire fra den tidlige musik, bl.a. med barokensemblet Barocca, til filmmusik, bl.a. i det danske Tolkien Ensemble. Christine har tidligere sunget i Camerata, hvor hun kastede glans over sopran-klangen, så det er herligt for os at have hende tilbage.
Laura Mayer er en ung, fremadstormende mezzo-sopran, som studerer master på Hochschule für Musik und Theater München hos professor Julian Prégardien. Laura har allerede sunget med symfoniorkestre i Danmark, Sverige og Tyskland og synger til januar alt-partiet i Mozarts Requiem med Odense Symfoniorkester. Laura har tidligere sunget med i koret i Cameratas Messias og nu glæder vi os til at høre hende i alt-arierne.
Tenorpartiet synges af Jacob Skov Andersen, som studerer til daglig på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater hos Anne Margrethe Dahl. Jacob er allerede en flittigt brugt solist i operakoncerter og oratorier, og han har bl.a. sunget tenorpartierne i Rossinis ’Petit Messe Solenelle’, Mozarts ’Requiem’, Haydns Stabat Mater og flere gange i Händels ’Messias’.
Bassen Simon Duus er uddannet på Operaakademiet på Det Kgl. Teater i 2011 hos Susanna Eken og solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland. Han debuterede i 2011 på Det Kongelige Teater og har siden sunget et større antal roller her. Som koncertsanger har han været aktiv i ind- og udland – og ikke mindst gjorde Simon en god figur i Cameratas Matthæuspassion i 2015 og Messias i 2016. Så velkommen tilbage!
Igen i år dirigeres Messias af Sofia Söderberg, som har været CAMERATAs kunstneriske leder og dirigent siden 2018. Söderberg er dirigent for det renommerede svenske herrekor Svanholm Singers, og arbejder med nogle af Sveriges bedst kor.
Tak til Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden, uden hvis uvurderlige støtte dette projekt ikke kunne gennemførers.