21. december, 2017 – Messias, Holmens Kirke

camerata.dk

Messias2017facebook_clean

Traditionen tro fylder CAMERATA kor og orkester op til jul med Holmens Kirke med tonerne fra Händels fantastiske Messias. I år falder de tre koncerter d. 17. 18. g 21. December. Billetter kan købes på Ticketmaster.dk og Politiken PLUS.

Det er fjerde år CAMERATAs dirigent Jakob Hultberg står i spidsen for Messias. Jakob Hultberg fortæller:

“Det er fantastisk at arbejde med dette enestående værk sammen med CAMERATA, et kor som, med en superb lethed i artikulationen og krystalklar klang, i mine øje er perfekt til denne type musik. Og det er et kæmpe privilegie, at arbejde med nogle af Københavns bedste musikere i orkestret.

Jeg arbejder stadig benhårdt på den fortolkning af Messias, som jeg fandt, da jeg så på værket for første gang for fire år siden. Jeg søger det fysiske, dynamiske og dramatiske, der skaber liv i hver tone af Händels rige musik. Vores Messias taler lige så meget til kroppen som til ørerne og sjælen.”

Årets solister er et stjernehold af smukke stemmer. Den svenske sopran Klara Ek har en smuk og klar stemme, som har bragt hende til samarbejde med top-dirigenter og -orkestre på den internationale scene. Hun er særligt kendt for sit arbejde med tidlig musik og senest har hun sunget Almira i Händel’s Edilia på Staatsoper Hamburg. Det er derfor lidt af et scoop at hun er med ved årets Messias.

Kontratenor Daniel Carlsson er en fornem sanger inden for sit særlige stemmefag, hvilket hans internationale karriere med tilknytning til operascener og ensembler også vidner om. Han sang med succes Messias med CAMERATA i 2015.

Den svenske tenor Leif Aruhn-Solénhar markeret sig stærkt både som operasanger og koncertsanger, og er en anerkendt fortolker af barokmusik både i sit hjemland, og internationalt. Han var en overbevisende evangelist, da CAMERATA i 2015 opførte Bachs Matthæuspassion.

Den unge norske baryton Leif Jone Ølberg har allerede nydt betragtelig succes i roller på Det Kongelige Teater og 2015 vandt han sangkonkurrencen Operaens Venner.

Medvirkende:
CAMERATA kor og orkester
Klara Ek, sopran
Daniel Carlsson, alt/kontratenor
Leif Aruhn-Solén, tenor
Leif Jone Ølberg, bas
Jakob Hultberg, dirigent

Koncert d. 17., 18. og 21. December, kl. 19.30 i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K.

Siddepladser er unummererede. Dørene åbnes kl.18:30, kom i god tid.

Billetter: Ticketmaster.dk og Politiken PLUS. Hold øje med CAMERATAs facebookside for information om eventuelle restbilletter, som sælges i døren fra kl. 18:30.