13. april, 2022 – J.S. Bach: Johannespassionen m. Ghita Nørby og CAMERATA kor & orkester

camerata.dk

JOHANNESPASSIONEN MED CAMERATA 8. APRIL 

Tid og sted:
Onsdag 13.4 kl. 19.30 i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 Kbh. K

Medvirkende:
Conny Thimander, evangelist
Ghita Nørby, fortæller
Nina Bols Lundgren
sopran Daniel Carlsson
alt Mathias Monrad Möller
tenor Jakob Högström
bas Mikkel Tuxen, Jesus
CAMERATA kor og orkester
Sofia Söderberg, dirigent

Ghita Nørby står for fortællingen på dansk. CAMERATAs faste dirigent, Sofia Söderberg, dirigerer for første gang Bachs Johannespassion med CAMERATA kor og orkester.

Ghita Nørby behøver vel ingen introduktion. Danmarks store kvindelige skuespiller gennem 6 årtier, på lærredet og på scenen. Og nu også som fortæller og ‘oversætter’ i Bachs musikalske levendegørelse af Johannesevangeliets fortælling om Jesu lidelse og død.
Conny Thimander har etableret sig som en meget fremtrædende tenor i Skandinavien. Han har sunget et utal af roller på operascener i Sverige, Danmark, Tyskland og Italien. Jobbet som evangelist i passionerne er blevet et speciale for Conny.
Nina Bols Lundgren er en efterspurgt solist i hos landsdelsorkestrene og på den danske operascene – og internationalt har hun haft succes som opera- og koncertsanger i bl.a. Holland.
Kontratenor Daniel Carlsson er en fornem sanger indenfor sit særlige stemmefag, hvilket hans internationale karriere med tilknytning til operascener og ensembler også vidner om. Han har flere gange med succes sunget Messias med Camerata og nu får vi altpartiet i Johannespassionen med hans lyse herrestemme.
Mathias Monrad Möller er født i Odense, men opvokset i Tyskland, hvor han som dreng sang i Thomanerchor i Leipzig. Han har en fremadstormende karriere som tenor og komponist i Tyskland og Skandinavien og i 2018 vandt han Léonie Sonnings talentpris.
Jakob Högström er fulgt i sin fars fodspor som baryton. Han debuterede i 2002 som Papageno i Mozarts Tryllefløjten, og siden har han udviklet sig til en af Sveriges mest efterspurgte lyriske barytoner.
Mikkel Tuxen er mangeårig sanger i CAMERATA og har de senere år haft ansættelse i DR Koncertkoret, Holmens Kantori, Det norske solistkor og Ars Nova. Ved siden af har Mikkel optrådt som solist i talrige sammenhænge, særligt med barokmusik.
Sofia Söderberg er CAMERATAs kunstneriske leder og dirigent siden 2018. Hun har bl.a. tidligere dirigeret det renommerede svenske herrekor Svanholm Singers. Med CAMERATA har hun foruden a cappella-koncerter stået i spidsen for to års Messias’er til jul.

Billetter kan købes via Ticketmaster her eller, hvis man er medlem, gennem Politiken Plus her