REPERTOIRE 2018

banner 2018

Når en stjerne falder

DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE
En alternativ vinterkoncert, hvor H.C. Andersens eventyr indrammes af stemningsfuld musik, der understreger det smukke, det kolde og det tragiske. Musik af bl.a. Messiaen, Macmillan, Fauré, Tavener, Esenvalds og Gjeilo.

Pletvis solskin i et nordisk sind

DANSK SOMMER NÅR DET ER BEDST
Vi elsker den danske sommer og de lyse nætter, og vi er ikke alene. Fra Guldalderen og frem til i dag har danske og nordiske komponister hyldet lyset, varmen og kærligheden. Vi glæder os altid til at synge sommeren ind med musik af f.eks. Alfvén, Holten, Rautavaara og Nielsen. Skriv endelig, hvis I har særlige forslag og ønsker.

Den skrøbelige fred

VI MARKERER 100-ÅRET FOR 1. VERDENSKRIGS AFSLUTNING
Fred har altid været et tema i poesi og musik, men måske i særlig grad i første del af det 20. århundrede, hvor verdenskrigenes rædsler frembragte helt nye følelser, der måtte udtrykkes på nye måder. Vi sammensætter et program af musik om krig og fred, og håb for en bedre verden. Musik af bl.a. Schönberg, Rutter og Nystedt.

Northern Lights

NORDISKE KLANGE
I et lyst og livligt program præsenterer CAMERATA nogle af de smukkeste nordiske suiter for a cappella kor.

Julekoncert

Som altid er Kammerkoret CAMERATA leveringsdygtige i de dejligste danske og udenlandske julesange og carols.

Vil du vide mere om vores koncerter?

Mail: booking@camerata.dk

Tidligere koncertkoncepter

Open Secret

RUM TIL RO OG FORDYBELSE
Koncerten hylder holy minimalism – en moderne religiøs musikstil med en enkel og afvekslende form inspireret af tidlig musik og forskellige spirituelle traditioner. Koncerten er blevet til som et samarbejde mellem CAMERATA og den svenske komponist Tobias Broström: Korværker af Tavener, Pärt og Górecki flettes sammen af instrumentale overgange skrevet af Broström, så der opstår en meditativ helhed af uafbrudt musik.

Koncerten er opført med succes tre gange i 2017.

Efterår – Liv, død og genopstandelse

Efteråret er en tid med både stor skønhed og vemod. CAMERATA udforsker årstidens symbolske samklang med aftenen og døden, og håbet der findes i deres modsvar; opstandelsen og det evige lys.

På programmet er musik helt tilbage til 1700-tallet og frem til nye kompositioner skrevet specielt til CAMERATA.

Niels W. Gade

I anledningen af dels 500-året for reformationen og dels 200-året for Niels W Gades fødsel hylder CAMERATA den protestantiske kirkemusik under romantikken.

Koncertens fokus er på Niels W. Gades smukke stykker for kirkekor men tager også et par afstikkere til kirkelige værker af Gades tyske kolleger (og venner) Johannes Brahms og Mendelsohn.

Nordic Stabat Mater

Korets stemmer og celloens bløde menneskelige klang vækker middelalderdigtet om den sørgende moder ved korsets fod til live, når CAMERATA og cellist Niels Ullner opfører to moderne versioner af det latinske Stabat Mater-digt.

Begge værker er skrevet for kor og cello, en utraditionel og dybt rørende kombination. Koncertens første Stabat Mater blev skrevet til CAMERATA i år 2000 af fem af nordens mest anerkendte komponister; Bent Lorentzen, Arne Mellnäs, Svend Nielsen, Ib Nørholm og Sven-David Sandström.

Det andet Stabat Mater, skrevet af norske Knut Nystedt, er en sjælden lejlighed til at høre et af den nyligt afdøde komponists mindre kendte værker.

Geistliche Gesänge: Reger 100 års jubilæum

Max Reger var en af den tidlige modernismes største komponister. På 100-året for hans død mødes CAMERATA med Sokkelund Sangkor for at hylde hans mageløse tonesprog.

I efteråret 2016 opfører de to elitekor samme Regers storværk Geistliche Gesänge (Op. 110). 100-året er en værdigfuld lejlighed til at reflekterer over Max Reger som en del af en musikhistorisk tradition. Derfor består koncerten også af værker af komponister der inspirerede eller blev inspireret af Reger. 

CAMERATA Christmas Carols

CAMERATA dykker ned i den engelske tradition med Christmas Carols med gamle og nye carols, lige fra traditionelle korarrangementer af Sir David Willcocks til den moderne John Rutter. På programmet er også nogle af de mest elskede danske julesange, i både gamle og ny arrangementer.

Der er lagt op til en stemningsfuld og varieret koncert med forskellige fortolkninger af julehistorien.

CAMERATA:NU

En ny måde at tænke koncert på. CAMERATA sammensætter et program skræddersyet til koncertsted, årstid og tidspunkt på dagen.

Programmet bygges op af den musik der optager koret mest nu og her, og det vi holder allermest af, til en koncert med nerve og nærvær.

Konceptet er fx velegnet som en årstids, en gå-hjem eller natkirke-koncert. Men hvis I har en særlig anledning, eller et unikt koncertlokale håber vi, at I vil lade os udforske de musikalske muligheder der ligger i netop jeres unikke oplevelse.