Sofia Söderberg tiltræder 1. april som chefdirigent og kunstnerisk leder for CAMERATA

Högupplöst-Sofia-Söderberg

Ved et succesfuldt samarbejde om koncerten Den lille pige med svovlstikkerne i november 2017 faldt CAMERATA og dirigent Sofia Söderberg for hinanden. Den 1. april 2018 overtager hun posten som chefdirigent og kunstnerisk leder.

Sofia Söderberg udtaler:

“Det er med stor glæde, at jeg nu overtager som dirigent og kunstnerisk leder for dette fine ensemble. Jeg blev imponeret af CAMERATAs klang og høje niveau, allerede da jeg i foråret 2013 kom i kontakt med koret for første gang. Da jeg i efteråret 2017 havde det privilegium at arbejde med CAMERATA i et længere projekt fik jeg også mulighed for at opleve korsangernes entusiasme og hengivenhed. Jeg ser frem mod at udvikle nye idéer og spændende projekter med dem.”

Sofia Söderberg har som dirigent frem for alt profileret sig inden for vokalmusikken. Hun er for sine dristige musikalske fortolkninger, knivskarpe intonation og fængslende tilstedeværelse blevet tildelt priser og udmærkelser over hele verden.

CAMERATA har i sin mere end 50 år lange historie haft en stribe stormsikre kaptajner: Per Enevold (1965-1985), Søren K. Hansen (1985-1989), Michael Bojesen (1989-2006), Martin Nagashima Toft (2006-2013), der dirigerer vores Matthæuspassion i påsken 2018, og senest Jakob Hultberg (2014-2018), som vi tog afsked med ved en koncert den 6. januar.

Det er en stor gevinst for hele den danske musikscene, at Sofia Söderberg, der har en blændende karriere i Sverige, gør sin entre herhjemme. Hun arbejder med kormusikken, som var den et dybere og mere underfuldt sprog, og hun tør kaste sig ud i nye spændende formater, som man slet ikke er vant til i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *