[:da]TIDLIGERE KONCERTER[:en]PAST PROJECTS [:]

[:da]

PLETVIS SOLSKIN I ET NORDISK SIND

Sommerkoncerten Pletvist solskin i et nordisk sind, kredser om, hvordan vi i den danske sommer så tydeligt kan opleve naturen fornys. Med Carl Nielsens musik som rød tråd gennem programmet bærer CAMERATA publikum fra det smukke forår til de lyse sommernætter. Repertoiret ved koncerten byder desuden på musik af blandt andre Eriksson, Alfvén, Grieg og Rautavaara.

Koncerten blev opført CAMERATAs Danmarksturné 2018.

DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE

Når nætterne bliver længere og dagene kortere, vil CAMERATA, ledsaget af et særligt udvalgt ensemble af dygtige musikere, tænde lys i Esajas Kirke og byde indenfor til en stund viet til eftertanke. H.C. Andersens eventyr er en fortælling om et liv, der slutter alt for tidligt, uden at nogen ænser det, mens storbyen barskt bruser videre.

Koncerten blev opført i november 2017.

OPEN SECRET

Rum til ro og fordybelse.
Koncerten hylder holy minimalism – en moderne religiøs musikstil med en enkel og afvekslende form inspireret af tidlig musik og forskellige spirituelle traditioner. Koncerten er blevet til som et samarbejde mellem CAMERATA og den svenske komponist Tobias Broström: Korværker af Tavener, Pärt og Górecki flettes sammen af instrumentale overgange skrevet af Broström, så der opstår en meditativ helhed af uafbrudt musik.

Koncerten blev er opført flere gange i 2017.

EFTERÅR – LIV, DØD OG GENOPSTANDELSE

Efteråret er en tid med både stor skønhed og vemod. CAMERATA udforsker årstidens symbolske samklang med aftenen og døden, og håbet der findes i deres modsvar; opstandelsen og det evige lys.

På programmet er musik helt tilbage til 1700-tallet og frem til nye kompositioner skrevet specielt til CAMERATA.

Koncerten blev opført i efteråret 2017

NIELS W. GADE

I anledningen af dels 500-året for reformationen og dels 200-året for Niels W Gades fødsel hylder CAMERATA den protestantiske kirkemusik under romantikken.

Koncertens fokus er på Niels W. Gades smukke stykker for kirkekor men tager også et par afstikkere til kirkelige værker af Gades tyske kolleger (og venner) Johannes Brahms og Mendelsohn.

koncerten blev opført i vinteren 2017

NORDIC STABAT MATER

Korets stemmer og celloens bløde menneskelige klang vækker middelalderdigtet om den sørgende moder ved korsets fod til live, når CAMERATA og cellist Niels Ullner opfører to moderne versioner af det latinske Stabat Mater-digt.

Begge værker er skrevet for kor og cello, en utraditionel og dybt rørende kombination. Koncertens første Stabat Mater blev skrevet til CAMERATA i år 2000 af fem af nordens mest anerkendte komponister; Bent Lorentzen, Arne Mellnäs, Svend Nielsen, Ib Nørholm og Sven-David Sandström.

Det andet Stabat Mater, skrevet af norske Knut Nystedt, er en sjælden lejlighed til at høre et af den nyligt afdøde komponists mindre kendte værker.

Koncerten har været opført i 2015, 2016 og 2017.

GEISTLICHE GESÄNGE: REGER 100 ÅRS JUBILÆUM

Max Reger var en af den tidlige modernismes største komponister. På 100-året for hans død er en værdigfuld lejlighed til at reflekterer over Max Reger som en del af en musikhistorisk tradition. Derfor består koncerten også af værker af komponister der inspirerede eller blev inspireret af Reger. 

I efteråret 2016 opførte CAMERATA Regers storværk Geistliche Gesänge (Op. 110), først sammen med Uranienborg Vokalensamble i Oslo og dernæst ved tre koncerter i Danmark sammen med Sokkelund Sangkor.

CAMERATA CHRISTMAS CAROLS

En stemningsfuld og varieret koncert med forskellige fortolkninger af julehistorien.

CAMERATA dykker ned i den engelske tradition med Christmas Carols med gamle og nye carols, lige fra traditionelle korarrangementer af Sir David Willcocks til den moderne John Rutter. På programmet er også nogle af de mest elskede danske julesange, i både gamle og ny arrangementer.

Koncerten blev opført i julen 2016.[:en]For information about past projects, please kontakt bestyrelsen@camerata.dk[:]